Mini-vacanta si ziua de 1 Mai au fost sarbatorite prin munca de liderii crizei politice din Romania care au dat glas hotararii de a duce criza pe cele mai inalte culmi: "alegerea unui nou presedinte este singura solutie la actuala criza" - a declarat ritos dl Geoana.

Un nou presedinte al PSD ar fi intr-adevar o solutie pentru ca partidul a intepenit la 20 de procente iar solutia Geoana s-a dovedit o solutie imorala: ca dovada, parintele crizei l-a avertizat si pe dl Tariceanu ca "se apropie o schimbare de guvern". Multe mai vrea dl Geoana! Schimbare de presedinte, schimbare de guvern, schimbare de alianta, schimbare de politica externa.

Si mai ce? Schimbare de tara? Deloc sensibil la asemenea avertismente din partea noilor sai aliati si la semnalele externe care au inceput sa acuze "puciul parlamentar" romanesc, premierul Tariceanu si-a declarat indiferenta fata de rezultatul crizei: "nu sunt interesat daca presedintele Basescu se mai intoarce in functie".

Ciudata declaratie din partea unui prim-ministru! Dar de ce altceva ar putea fi interesat premierul Romaniei - daca nu de ceea ce se intampla cu presedintele tarii sale? De motociclete? De carduri? Dar de situatia tarii o fi interesat? Ce-o fi in capul dlui Tariceanu? Mult mai explicit, dl Dinu Patriciu, cel mai mare contribuabil la gandirea dlui Tariceanu, a afirmat deschis optiunea grupului sau

de interese: "Basescu e un factor perturbator al modernizarii acestei tari". Iar dl Patriciu, care se opunea fatis integrarii in UE (ca si dl Dan Voiculescu), e desigur un factor perturbat. De-aia, pesemne, urla dansii ca perturbatii. Dupa opinia dlui Patriciu, "politicienii trebuie sa fie servitorii contribuabililor si ai marilor companii care aduc bani la buget".

Absolut! Iar sefii companiilor trebuie sa fie stapanii politicienilor. Premierul sa-i serveasca, presedintele sa-i stearga la gura, parlamentarii sa-i pazeasca, Justitia sa-i ocoleasca - si oligarhii sa domneasca. Cine sufla - s-o pateasca.

Ca ucenic al acestei democratii controlate, dl Victor Ponta a gasit solutia tot in trecut: "daca Basescu ia mai putine voturi la referendum decat in 2004, ar trebui sa demisioneze si presedinte sa devina Nastase". Ca si cum voturile dlui Nastase din 2004 sunt valabile si azi. Oricum, ideea dlui Ponta merita retinuta de psihiatri.

Ea arata pana unde poate ajunge o politica degenerata - si cat de oarba e razbunarea sistemului pe cine le zgandara musuroiul. De altfel, PSD si-a asumat apartenenta la musuroi alegandu-si ca simbol "furnica" pentru marsul de 1 Mai si serbarea cu mici, bere si "muzici care te furnica". Iar muzica ar putea fi: hai la groapa cu furnici.