Computerul portabil nu mai reprezinta de mult o noutate printe pasionatii tehnologiilor mobile. Arhitectura laptopului s-a schimbat dramatic in ultimii ani, acestea ajungand sa cantareasca cat un telefon din generatiile mai vechi.

Cat despre dotari sau capacitate de stocare, actualele "portabile", par a fi cu o mie de ani peste "batranul" laptop. Evident, cele mai noi PC-uri ultraportabile nu sunt deloc ieftine, acestea reprezentand "avangarda" preturilor in industria produselor IT. Producatorii nici nu doresc sa comercializeze aceste produse la preturi de dumping.

Sony Vaio costa aproape 3.500 de euro

Este una dintre cele mai recente creatii ale gigantului japonez Sony, ce se adreseaza celor carora le permite contul bancar sa se debaraseze de cam 2.500 de dolari sau chiar peste, depinde de configuratie. Daca pe piata nord-americana un asemenea PC portabil costa 2.500 de dolari, in Romania ajunge sa coste aproape 3.500 de euro.

Ce vi se ofera de banii astia? Pai, in primul rand, dimensiuni extrem de reduse si o greutate de numai 540 de grame, aproape cat un telefon mobil de la inceputul aniilor ‘90.

Integral in Adevarul