Radu Stroe, seful Comisiei comune pentru controlul SRI, a declarat miercuri seara, la finalul sedintei, ca activitatea comisiei pe care o conduce va inceta pentru cateva zile deoarece ii lipsesc doua documente esentiale ce trebuiau trimise de SRI.

Este vorba despre o ancheta interna a SRI nefinalizata pana acum, precum si de un raport SRI asupra "biletelelor" aparute in presa, transmit posturilor de televiziune.

Stroe s-a aratat dezamagit de incetineala cu care lucreaza conducerea SRI. Comisia nu-l va mai audia nici pe Mircea Geoana (cel care a prezentat presei o notita interna a SRI), nici pe cei trei judecatorii de la Curtea Constitutionala acuzati ca au colaborat cu Securitatea si nici pe alti politicieni sau angajati ai SRI implicati in scandalul "biletelelor".

"Daca eu as fi domnul Coldea as demisiona", a declarat Radu Stroe facand referire la adjunctul lui George Maior, Florian Coldea, cel care a avut initiativa de a verifica dosarele intocmite de fosta securitate pentru trei judecatori ai Curtii Constitutionale.

Seful SRI, George Maior, a declarat in schimb ca niciun politician nu a facut o interventie la SRI, cu atat mai putin Traian Basescu. Deasemenea, Maior spune ca prim adjunctul Coldea nu a facut nimic ilegal, verificand doar niste informatii aparute in presa.