Diavolul Tasmanian - un simbol al insulei careia ii poarta numele - este amenintat cu extinctia de o boala contagioasa care i-a pus pe jar pe oamenii de stiinta. Acum, prioritatea zero pentru acest animal este gasirea unui vaccin impotriva cancerului facial care a inceput sa decimeze sute de animale.

Potrivit Der Spiegel, diavolii tasmanieni - cele mai mare carnivore dintre marsupiale - au inceput sa-si schimbe ritmul de viata. Cancerul descoperit in urma cu 11 ani a reusit sa ucida deja 75.000 de exemplare, iar restul sunt afectate serios.

Cum? Imperecherea are loc in sezoane neobisnuite, ceea ce face ca puii sa vina pe lume in perioadele anului cu cele mai grele conditii de trai.

Menna Jones, expert in studiul diavolilor tasmanieni la Universitatea din Tasmania, a declarat pentru Der Spiegel ca boala este fatala pentru animale. „Odata ce au contactat-o, sfarsitul este aproape. Iar Nick Mooney, expert biolog in cadrul Guvernului Tasmanian, sustine ca “avem de-a face cu un numar urias de decese in randul acestei specii”.