Microsoft Corp. si Novell Inc. au anuntat duminica faptul ca Dell Inc, unul dintre cei mai mari provideri de sisteme informatice din lume, s-a alaturat parteneriatului dintre cele doua companii care vizeaza ca aplicatii ale sistemului de operare open-source Linux sa ruleze pe computere care utilizeaza sistemul de operare Windows, informeaza Reuters.

Compania Microsoft a anuntat duminica, intr-un comunicat de presa, ca potrivit intelegerii, Dell va cumpara certificate Suse Linux Enterprise Server si va pune bazele unui program de servicii si marketing care sa ajute utilizatorii de Linux care nu sunt clienti Dell Linux sa migreze catre SUSE Linux Enterprise Server. SUSE Linux este sistemul de operare produs de catre compania Novell.

Linux este cel mai popular sistem de operare open-source din lume si permite dezvoltatorilor sa impartaseasca coduri ori sa adauge functii, iar utilizatorii platesc doar pentru servicii de intretinere si suport ethnic.

Acordul dintre Microsoft si Novell a fost anuntat la data de 2 noiembrie 2006, principalul scop fiind imbunatatirea interoperabilitatii.