Campania electorala actuala a intrat in faza acuta iar faptul ca foloseste retete expirate nu e catusi de putin un semn ca va conduce la insanatosirea participantilor. Virusul Kondyakov (semnalat de presedintele Basescu) a blocat deja mesajele premierului Tariceanu si ale dlui Radu Stroe care s-au contrazis in declaratii pe marginea prezentei acestuia la Palatul Victoria.

Daca dl Tariceanu a preluat placa stricata a dlui Gusa privind imbunatatirea relatiilor economice in scopul ieftinirii gazelor - ca si cand Rusia ar da gaz ieftin pe degeaba cuiva! - dl Stroe a marturisit ca oaspetele rus si-a oferit serviciile pentru sezonul electoral.

Varianta dlui Stroe suna mai Bistroe: generalul Kondyakov, in multipla sa calitate de kaghebist, mesager al oligarhilor rusi, mason, consilier al lui Putin si consultant politic, acopera perfect toate unghiurile pentagonului coalitiei. Avertizat asupra contradictiei intre declaratiile guvernamentale, premierul a explicat ca dl Stroe n-a inteles bine discutia fiindca nu stie engleza.

Se pare ca cei doi liberali nu mai stiu bine nici limba romana din moment ce nu se mai inteleg nici intre ei si nici cu electoratul.

Citat si el printre interlocutorii lui Kondyakov, dl Iliescu a tacut malc (cum a facut in ultima vreme) lasandu-l pe dl Geoana sa ia foc acuzand aceasta "intoxicatie sinistra" si laudandu-se ca dansul "lucra pentru integrarea in NATO" pe cand "Basescu se juca cu barcutele".

Acum se joaca dansii cu Romania - caci "lectia" pe care dl Iliescu a tinut sa i-o dea dlui Basescu din pricina dosarelor revolutiei si mineriadelor ne costa deja prea mult. In plus, nimeni n-a invatat nimic bun din ea.

Dl Boc, de pilda, a anuntat ca PD strange semnaturi pentru modificarea Constitutiei si dizolvarea Parlamentului daca presedintele castiga referendumul intentat de cei 322 de alesi. Anuntul dlui Boc se inscrie in seria loviturilor oarbe. Intai, ca nu e bine sa zici hop pana n-ai sarit referendumul.

Legea acestuia a fost astfel modificata incat permite demiterea presedintelui cu majoritatea votantilor (art. 10) dar si invalidarea referendumului daca presedintele castiga fara participarea majoritatii celor inscrisi pe listele electorale (art. 5). Dublul standard statuat in aceeasi lege arata ca megacoruptia nu se da in laturi de la nimic.

Plus ca listele cu semnaturi ajung tot in Parlament care n-o sa-si voteze propria dizolvare. Sarcastic, dl Orban a considerat propunerea drept "o copilarie" prin care "ar insemna sa pedepsiti o clasa politica intreaga fiindca un copil a spart geamul". Asa e: un copil a spart geamul dar clasa a spart scoala, justitia, a spart economia si a spart tara.