In primele sase luni, clientii bancii pot opta sa nu plateasca niciun ban. Dupa cele sase luni in care nu au de achitat nimic in contul acestui imprumut, clientii incep sa achite dobanda aferenta sumei imprumutate.

Perioada aceasta poate ajunge pana la trei ani. Creditele cu perioada de gratie de trei ani si jumatate pot fi contractate si pentru constructia de locuinte, dar si pentru rambursarea anticipata a unui imprumut vechi.

„Produsul a fost creat plecand de la necesitatile potentialilor clienti de a trece cat mai usor peste socul rambursarii unui credit ipotecar”, a declarat directorul general pentru retail si operatiuni al bancii, Catalin Parvu.

Celelalte banci ofera perioade de gratie numai in cazul constructiei de locuinte si pe perioade mai mici. De obicei, acestea sunt de 12 luni. Chiar daca pare avantajos, amanarea inceperii rambursarii din suma imprumutata creste costul pe care il suporta clientul.

Costurile cresc semnificativ

Cei care ar opta ca timp de trei ani sa achite numai dobanda aferenta imprumutului luat de la banca ar suporta costuri mult mai mari cu dobanda. Aceasta deoarece in perioada de trei ani nu ar incepe sa ramburseze din imprumutul luat de la banca si, in consecinta, dobanda s-ar aplica in continuare la suma imprumutata.

Creditul este destinat persoanelor care au nevoie de finantare pentru achizitionarea unei locuinte, dar si celor care doresc refinantarea unui credit aflat in derulare la o alta banca. Imprumutul poate fi acordat pe o perioada maxima de 30 de ani.

Integral in Evz