Nokia a semnat vineri un acord strategic cu China Postel Mobile Communication Equipment Co Ltd, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile din China, acord menit sa sustina puternica relatie de afaceri dintre cele doua companii, informeaza ABC Money.

Potrivit acordului, ambele companii vor conlucra la dezvoltarea retelei de distributie, iar China Postel urmeaza sa cumpere in acest an dispozitive mobile Nokia in valoare de 2,5 miliarde dolari.

Potrivit comunicatului de presa al companiei Nokia, China Postel este principalul distribuitor pe piata de telefonie mobila din China pentru al optulea an consecutiv, anul trecut avand o cota de piata de peste 30%. Parteneriatul cu Nokia a inceput in 1998 si de atunci China Postel a distribuit peste 37 milioane de telefoane mobile marca Nokia pe piata chineza.

In Romania, compania finlandeza intentioneaza sa deschida la Cluj un parc tehnologic pentru echipamente electronice, numit Tetarom 3. Investitia totala in acest parc va fi de aproximativ 200 de milioane de euro si se vor crea aproximativ 15.000 de locuri de munca.