In urmatoarele trei zile, vremea va fi deosebit de calda in regiunile sudice, temperaturile maxime vor ajunge pana la 34 de grade Celsius iar minimele nu vor scadea sub 7 grade Celsius, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie. Vineri, la ora 18, la Baneasa si Craiova se inregistrau 27.0 grade C, 28 de grade la Timisoara, iar la Cluj Napoca 25.

Sambata, valorile termice maxime vor fi cuprinse intre 21 si 31 de grade, usor mai ridicate in Campia Romana. Duminica, vremea ramane deosebit de calda in zonele de campie, dar dupa-amiaza in zona de munte vor fi posibile ploi de scurta durata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 33 de grade, mai scazute pe litoral.

Tenperaturile ridicate, neobisnuite pentru aceasta perioada, se mentin la niveluri inalte si la inceputul saptamanii viitoare. Luni, maxima prognozata ajunge la 34 de grade Celsius.

In Sudul Europei, temperaturile sunt de asemenea rididcate, in timp ce in nord sunt innorari. La Atena, maxima ajunge la 32 de grade, iar la Oslo la 14 grade.