Operatorul de telefonie mobila britanic Vodafone a castigat licitatia pentru furnizorul spaniol de internet Ya.com, detinut de grupul Deutsche Telecom, in defavoarea Orange, valoarea achizitiei situandu-se intre 400-500 milioane de euro, titreaza in editia de luni publicatia Expansion, citata de Reuters.

Vodafone a castigat licitatia duminica, 13 mai 2007, in prezent ramanand doar ca operatorul britanic de telefonie mobila sa finalizeze anumiti termeni ai achizitiei cu Deutsche Telecom, a anuntat luni Expansion, citand surse apropiate tranzactiei. Oficialii Ya.com nu au facut nici un comentariu in aceasta privinta.

La sfarsitul lunii martie a acestui an, mai multe companii si-au exprimat interesul pentru cumpararea Ya.com dupa ce Deutsche Telecom a anuntat ca intentioneaza sa vanda aceasta unitate achizitionata in anul 2000 contra sumei de 550 milioane euro.

Cu aproximativ 400.000 de abonati, Ya.com este cel de-al patrulea mare furnizor de internet in banda larga din Spania dupa Telefonica, Orange si Ono.