Romanul Adrian Diaconu, challenger oficial in versiunea WBC, ar putea fi intirziat in drumul spre titlu de interesul promoterilor din SUA. Garry Shaw si Don King, co-manageri ai campionului Chad Dawson, isi doresc o intilnire cu un adversar celebru, pentru a creste imaginea si bursa pugilistului lor. Ei si-au indreptat atentia spre Antonio “Magic Man” Tarver.

La 38 de ani, Tarver este unul dintre cei mai iubiti pugilisti profesionisti americani - l-a infruntat pe Rocky Balboa (Stallone), in ultimul film al seriei...

Dawson si Tarver vor urca in ring in aceeasi gala: la 9 iunie, Dawson isi va apara titlul in fata mexicanului Ruiz, iar Tarver va incerca sa cucereasca centura versiunii IBO in fata unui pugilist originar din Kosovo, Elvir Muriqui.

La o conferinta de presa dedicata evenimentului, unul dintre reprezentantii lui Dawson a incercat sa il provoace pe Tarver sa accepte ideea unei lupte cu tinarul aspirant la glorie. Raspunsul batrinului Tarver a fost elocvent: “ca sa ma provoace pe mine, Dawson trebuie sa il bata pe Ruiz si alte citiva luptatori adevarati ca sa isi faca un nume. Acum nu il are!”

Tarver vs Stallone, secvente din "Rocky VI"

Diaconu l-a invins prin KO tehnic pe Rico Hoye si a dobindit dreptul de a disputa un meci pentru titlul mondial al semigreilor la versiunea WBC. Dupa meciul din 9 iunie, dintre detinatorul centurii, Chad Dawson si mexicanul Ruiz, campionul are 90 de zile la dispozitie pentru a-si pune centura in joc.

Avind in vedere interesul managerilor din SUA pentru un meci Dawson-Tarver, este foarte posibil ca Diaconu sa primeasca propunerea de a astepta o asemenea disputa pentru a lupta abia dupa aceea pentru titlu.