Romanii au fost prezenti in numar mare la vot, pana la pranz, la Ambasada Romaniei din Viena, conform reprezentantilor comisiei de votare.

La ora 16:30 (ora Austriei) votasera un numar de aproximativ 1050 de persoane, in conditiile in care s-a pastrat acelasi ritm de votare ca si de dimineata, cu o usoara tenta de scadere la orele amiezii. Votarea s-a desfasurat fara incidente pana la aceasta ora.

Aproximativ 5000 de cetateni romani sunt asteptati sa voteze in Austria, conform datelor inregistrate la Ambasada Romaniei din Viena. Acestora li se adauga cetateni romani aflati in tranzit sau care nu au domiciliul stabil in Austria.

Conditiile de organizare a Referendumului sunt adecvate la Viena. Durata timpului de votare mica (aproximativ 3-5 minute de la primirea formularului de Declaratie pe proprie raspundere si pana la introducerea votului in urna), iar informatiile legate de Referendum sunt accesibile.

Update: De aproximativ o ora s-a inchis sectia de votare de la Consulatul Romaniei din Vienna. La vot s-au prezentat aproximativ 1850 de persoane.Votarea s-a desfasurat in continuare fara incidente.