Intr-o declaratie comuna a presedintelui grupului PPE-DE, Joseph Daul, si a presedintelui partidului PPE, Wilfried Martens, cei doi oficiali “saluta decizia de astazi a poporului roman. Participarea ridicata la vot confirma inca o data ca romanii sunt convinsi ca Traian Basescu este cea mai buna persoana care sa le reprezinte interesele”.

“Indiferent de orientarea politica, procesul reformei trebuie sa continue in Romania. Aceasta include lupta impotriva coruptiei, intarirea institutiilor democratice si aplicarea legii”, se mai arata in comunicatul remis HotNews.ro.

“Indeplinirea standardelor si cerintelor Uniunii Europene nu sunt impuse pentru a satisface resul UE - sunt importante pentru Romania insasi. Un angajament ferm si univoc al intregii clase politice pentru reforma trebuie sa sustina acest proces. Suntem increzatori ca Romania are forta sa obtina succesul.

Oricum, trebuie sa arate ca are vointa sa actioneze , fiind deschisa si indreptata spre reforma in locul formarii de cercuri inchise si aplicarii ‘’retetelor’’ din trecut”, se incheie comunicatul PPE.