Presedintele Traian Basescu i-a cerut scuze Andreei Pana - jurnalista de la Antena 1 care l-a filmat intr-un supermarket. Potrivit unui comunicat de presa, semnat de purtatorul de cuvant al presedintelui, Valeriu Turcan, seful statului regreta ca o expresie nepotrivita, folosita intr-o convorbire privata, a devenit publica si a provocat un nemeritat prejudiciu moral ziaristei.

Mai mult, Traian Basescu o roaga pe jurnalista sa accepte scuzele sale sincere pentru situatia creata. In comunicat se mentioneaza, totodata, ca formula de adresare a fost utilizata de Traian Basescu sub imperiul unei stari de maxima presiune publica si mediatica.

In document se mai precizeaza ca aceasta nu reprezinta atitudinea presedintelui fata de comunitatea rroma, careia Traian Basescu ii respecta identitatea si ii apreciaza aportul la viata democratica a societatii romanesti.

Aflat sambata la cumparaturi intr-un supermarket, presedintele Traian Basescu i-a smuls din mana jurnalistei Andreei Pana, telefonul cu care era filmat, fiind suparat de insistenta cu care aceasta-l urmarea. Seful statului a refuzat sa-i restituie telefonul spunand ca-l va primi in zilele ce urmeaza.

Presedintele ar fi bagat telefonul in buzunar, dar a uitat sa-l inchida, acesta inregistrand o discutie avuta cu sotia sa in care reporterul Antenei 1 era facuta "tiganca imputita".

Jurnalista si-a primit telefonul cateva ore mai tarziu prin intermediul colegilor ce filmau la sediul de campanie al PD.