Vasile Blaga si Emil Boc au demarat discutii de tatonare cu liderii PSD de la Cluj, Ioan Rus si Vasile Dancu, in vederea formarii unui guvern de uniune nationala din care sa faca parte reprezentanti din toate partidele, au declarat pentrui HotNews.ro surse din cadrul PD si PSD.

Negocierile au intrat momentan in impas, PSD cerand functia de premier lucru considerat inacceptabil de catre PD.

Intervenit telefonic in cadrul unei emisiuni televizte, luni seara, Ioan Rus a declarat ca nu se pune problema unei aliante intre PSD si PD, discutiile de azi fiind unele generale si vizand realizarea unei majoritati guvernamentale stabile.

Rus s-a pronuntat pentru negocieri publice exprimandu-si speranta ca partidele si politicienii romani vor reusi sa puna interesele nationale deasupra celor de partid si sa se inteleaga macara asupra acestora.

"PSD a inregistrat recent un esec si nu poate fi vioara intai. Acest rol l-ar putea avea PD-ul sau alt partid", a mai declarat Ioan Rus intr-o Editie Speciala de pe Realitatea TV.

Emil Boc a declarat la randul sau in cadrul aceleiasi emisiuni ca este deschis la discutii cu toate partidele pentru impunerea principalelelor puncte din programul PD spunand ca "Nu excludem posibilitatea sa eliminam din programul politic al PD teza ca nu vom colabora niciodata cu PSD".

Una din variantele vehiculate in randul liderilor PSD de la Cluj ar fi ca Mircea Geoana sa nu fie demis pentru a nu da nastere la scindari in partid, dar acestuia i se va cere sa stea deoparte si sa nu se mai implice in discutiile viitoare cu celelalte partide politice, rolul de negociere urmand sa revina "grupului de la Cluj" condus de Ioan Rus.