Conflictul intre armata libaneza si islamistii din gruparea Fatah al-Islam a continuat marti pentru a treia zi consecutiva. Un militant din cadrul gruparii a detonat centura cu exploziv pe care o avea asupra sa intr-o cladire din localitatea Tripoli, situata in nordul Libanului, fara a provoca insa victime, relateaza agentia Reuters.

Militantul se ascunsese in aceeasi cladire in care trupele armatei libaneze se confruntasera cu militantii, duminica.

"Efectuam o operatiune de securitate normala si a parut evident ca era o miscare neobisnuita in cladire. Am incercat sa negociem cu barbatul, insa, in clipa in care a iesit din cladire, a detonat explozivul pe care il avea asupra sa", a declarat sursa din serviciile de securitate.

In imobil nu se mai afla nici o persoana iar membrii fortelor de securitate au scapat nevatamati in urma atacului.

Trei zile de conflict

Confruntarile au continuat si marti in ciuda apelurilor Crucii Rosii privind instituirea unui armistitiu din motive umanitare.

Armata a dat asigurari ca, daca militantii care se afla in tabara, membri ai gruparii Fatah al-Islam, inceteaza focul, va opri si ea lansarea de rachete. De cealalta parte, Fatah al-Islam a amenintat ca isi va extinde atacurile daca armata nu opreste lansarea de rachete.

Cel putin 65 de persoane au murit, duminica si luni, intr-o tabara de refugiati palestinieini situate in apropiere de Tripoli, in nordul Libanului.

Potrivit unui bilant realizat de AFP, la Nahr al-Bared, unde sunt refugiati circa 40 de mii de palestinieni, au fost ucisi 17 civili palestinieni, 30 de militari libanezi, 17 combatanti islamisti si un civil libanez.

Statelor Unite sprijina Libanul

Presedintele Statelor Unite, George Bush, si-a exprimat sprijinul pentru guvernul libanez. Bush a spus ca extremistii trebuie opriti si a acuzat forte externe pentru alimentarea conflictului.

Liderul de la Casa Alba a ezitat sa numeasca vreun stat sau vreo grupare responsabila pentru luptele din Liban. El a spus ca nu poate acuza Siria pana nu vor exista dovezi cu privire la eventuala implicare a Damascului.