Delegatia permanenta a PNL a votat in majoritate, miercuri seara, pentru ramanerea PNL la guvernare. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca se vor retrage de la guvernare doar atunci cand nu-si vor mai putea indeplini programul de guvernare.

"Vrem sa tragem invataminte dupa rezultatele din referendum. Fara indoiala ca aceste rezultate nu pot fi considerate altfel decat un mesaj al electoratului pentru clasa politica. De aceea hotararea PNL este de a se angaja mai mult pe agenda cetateanului si de a nu s emai angrena in jocurile politicianiste care au loc acum", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Delegatia Permanenta a mai hotarat ca PNL va demara discutii pentru realizarea unei drepte puternice, insa doar cu acele partide care au o traditie puternica de 'centru-dreapta'. "Asistam la un discurs demagogic al unor partide care nu au de-a face cu centru-dreapta si care vor sa castige astfel capital politic din aceasta zona", a subliniat seful PNL.

Premierul Tariceanu spune ca PNL nu se agata de putere si ca nu are nicio problema in a iesi de la guvernare atunci cand nu va mai avea sprijinul Parlamentului.

textul se actualizeaza