Programul "Geografika - Romania interactiva", primul instrument interactiv de studiere al acestei materii, isi face intrarea in clase. Elevii de gimnaziu vor putea invata geografia Romaniei cu ajutorul unui program pe calculator. Acesta a fost lansat ieri, la Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Capitala.

„Geografika - Romania interactiva” este un software educational care permite studiul acestei materii folosind harti dinamice, jocuri si teste. Se adauga volumelor aflate deja in vanzare: lectii interactive de fizica, biologie, chimie, geometrie sau colectia electronica „Gazeta matematica”.

Noul instrument - creat de Intuitext, divizie a grupului Softwin - se adreseaza in special elevilor care se pregatesc pentru Testele Nationale. Cuprinde, printre altele, 40 de harti cu diferite niveluri de detaliere, ofera utilizatorului subiecte de sinteza si posibilitatea de a compara doua zone geografice de pe teritoriul Romaniei.

Hartile pot fi suprapuse, pentru atasarea datelor despre relief cu cele despre impartirea administrativa sau despre fauna, de exemplu.

Integral in EvZ