Autostrada de pe culoarul IV paneuropean ramane prioritatea zero pentru Ministerul Transporturilor, care va revizui si termenele de realizare a acesteia, dar si a altor proiecte de autostrazi din tara, a declarat, ieri, la Arad, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

“Sunt stupefiat de termenele gasite in programul Companiei Nationale de Autostrazi, extrem de lungi pentru derularea procedurilor de licitatie, predarea studiilor de fezabilitate si executarea lucrarilor”, a spus ministrul.

Potrivit lui Orban, lucrarile la tronsonul Arad - Timisoara vor incepe in acest an si conform graficului, trebuie finalizate in 2011, termen care va fi revizuit. In ceea ce priveste tronsonul Nadlac-Arad, programul actual prevede ca lucrarile sa inceapa in 2009 si sa fie finalizate in 2012, dar aceste termene vor fi modificate.

Traseul autostrazii Nadlac-Arad-Timisoara ar putea suferi, de asemenea, unele modificari, tinand cont ca au existat critici la nivel local referitoare la faptul ca autostrada trece foarte aproape de un cartier de locuinte din municipiul Arad.

Orban a mai declarat ca drumurile expres reprezinta o alta prioritate a Ministerului Transporturilor, astfel ca au fost initiate procedurile pentru proiectul Arad-Oradea.

integral in Adevarul