Banco Comercial Portugues (BCP) a anuntat vineri ca intentioneaza sa deschida aproximativ 100 de sucursale in Romania pana in anul 2011, alocand acestei investii suma de 300 de milioane de euro. Declaratia a fost facuta in cadrul unei prezentari a planului de investitii, anunta Forbes.

Astfel, banca vrea sa investeasca 40 de milioane de euro doar in acest an, urmand ca pana in 2011 sa aloce 200-250 de milioane de euro, investitiile urmand sa se concentreze pe zonele urbane.

Banca portugheza estimeaza ca, datorita efortului investitional, in acest an va inregistra pierderi de 30 de milioane de euro, urmand ca pana in 2011 sa treaca pe profit.

Potrivit reprezentantilor bancii, reprezentanta din Romania va deveni un motor de crestere al grupului Millenium. Aceasta va oferi servicii bancare catre companii si va finanta consumatorii individuali.

Pana la finele acestui an, Banco Comercial Portugues intentioneaza sa deschida 40 de filiale in Romania, urmand ca pana in 2011 numarul acestora sa ajunga la 100.

BCP a pierdut competitia pentru privatizarea BCR, fiind invinsa in finala de banca austriaca Erste.