Fetele conduse de Gheorghe Tadici au condus de la un capat la altul prima mansa a barajului pentru Campionatul Mondial si s-au apropiat decisiv de turneul final din decembrie unde au de aparat titlul de vicecampioane, cucerit in 2005, in Rusia. Returul intalnirii cu nordicele este programat pe 9 iunie, la Ramnicu Valcea.

"Felicit echipa pentru determinarea pe care a manifestat-o pe teren. Intr-un joc de deplasare nu poti sa castigi daca nu ai o aparare foarte buna. Fetele au jucat colectiv atat atacul, cat si apararea de aceea le multumesc tuturor celor care au jucat."

Gheorghe Tadici - antrenor Romania

"De doua saptamani de cand suntem impreuna am pus totul la punct astfel incat ele sa nu ne surprinda cu nimic. Am fost unite, am aratat ca o echipa, am avut o aparare montata, solida in fata mea iar adversarele nu au avut culoare de patrundere. Trebuie sa uitam jocul de azi pentru ca si la Ramnicu Valcea ne asteapta un joc destul de greu."

Luminita Hutupan Dinu - portarita Romaniei

"A fost o victorie frumoasa. Noi ne-am propus sa facem o aparare foarte buna, ceea ce ne-a si reusit. In primul rand va trebui sa ne aparam titlul de vicecampioane mondiale, dar de ce sa nu devenim si campioane?"

Steluta Luca - inter dreapta Romania

Romania a inceput in forta, conducand dupa cinci minute cu 4-0, primul gol al suedezelor fiind reusit abia in minutul 9 si 40 de secunde. Fetele noastre au pastrat ritmul si au condus la pauza cu 14-5, Suedia inregistrand cea mai slaba prima repriza din istorie.

Partida a continuat in acelasi sens si dupa perioada de odihna, in minutul 38 Romania avand un avans de 10 goluri (18-8). In minutul 45, Carmen Amariei a fost introdusa in teren, fiind prima sa prezenta in tricoul nationalei dupa o pauza de doi ani, dar detinatoarea Ligii Campionilor cu formatia daneza Slagelse a iesit in evidenta doar printr-o eliminare de doua minute.

Suedezele au incercat echilibrarea intalnirii, dar nu au reusit sa se apropie la mai putin de sase goluri.

Golurile Romaniei au fost reusite de Ramona Maier 7, Adina Meirosu si Valentina Elisei cate 4, Ionela Galca 3, Steluta Luca si Aurelia Bradeanu cate 2, Valeria Bese, Roxana Gheorghe si Adriana Nechita cate 1.

Aceasta este a 17-a victorie a Romaniei in intalnirile cu Suedia, din 27 de partide disputate. Nordicele au castigat doar 7 partide.

In sala din Uddevalla au fost prezenti 1244 de spectatori intre care si 60 de romani care au incurajat continuu formatia antrenata de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi.