In tribunele stadionului Dan Paltinisanu se afla aproximativ 18.000 de spectatori. FRF a pus in vanzare 29.000 de bilete pentru acest joc. Intre ei, si presedintele Traian Basescu. Acesta a pronosticat victoria tricolorilor cu 2-0.

Secunda 21: Contra a aruncat o minge peste toti slovenii pana la Mutu, ramas singur cu Handanovic, dar sutul romanului din 15 metri a fost respins de goal-keeperul sloven.

Min.15: Chivu a incercat sa profite de o greseala a lui Mavric, a recuperat mingea pe linia de fund, dar centrarea sa spre Marica a fost interceptata de un fundas sloven.

Min.17: Chivu a executat o lovitura libera din pozitia preferata, lateral stanga, dar de la 30 de metri, mingea s-a oprit in zidul slovenilor care au pornit rapid pe contraatac, dar Lobont a iesit la marginea careului mare si a respins cu piciorul din fata lui Lavric.

Ciprian Marica a driblat superb un adversar in minutul 20 si a ramas intr-o pozitie ideala pentru finalizare, dar a preferat o pasa inapoi spre Petre, interceptata de apararea slovena.

Min.29: Contra centreaza de pe dreapta, Tamas a recentrat in fata portii si Goian, de la sase metri, a trimis cu capul in bara transversala.

Arbitrul israelian il iarta pe Jokic de la al doilea galben si implicit eliminarea in minutul 36, cand slovenul il faulteaza din spate pe Zicu, plecat intr-o cursa spre poarta lui Handanovic.

Romania domina autoritar, dar nu pune in mare pericol poarta lui Handanovic. In minutul 38 Chivu trimite un sut de la 15 metri care nu nimereste cadrul portii slovene.

Adrian Mutu deschide scorul in minutul 40 cu o lovitura de cap de la 8 metri, dupa o centrare de pe dreapta a lui Codrea.

La un singur minut distanta Ciprian Marica trimite un trasor de la marginea careului mare, dar Handanovic respinge peste transversala cu varful degetelor.

Faza golului este trasa la indigo in ultimul minut al primei reprize doar ca la finalizare a aparut Marica, iar lovitura sa de cap a fost respinsa peste poarta de Handanovic.

Min.50: Rat centreaza de pe partea dreapta si Marica incearca o reluare cu calcaiul spre poarta slovena, dar mingea nu-l asculta pe atacant si iese in afara terenului.

Min.57: Adrian Mutu suteaza puternic de la 30 de metri, dar pe centrul portii iar Handanovic are o noua interventie sigura, prinzand fara emotii balonul.

Gabi Tamas primeste un cartonas galben pentru un fault asupra lui Lavric in apropierea centrului terenului si va fi suspendat pentru urmatoarea partida a tricolorilor, cea din Belarus.

Laurentiu Rosu isi incearca si el norocul la poarta in minutul 64, sutul sau din unghi, de la 10 metri este din nou respins de Handanovic si niciun roman nu poate impinge balonul decisiv in plasa.

Dorin Goian primeste un balon in plex, in minutul 66 de la Novakovic care incerca o centrare in careul nostru si jocul este intrerupt aproximativ un minut pentru ca fundasul nationalei sa primeasca ingrijiri medicale.

Handanovic este eroul slovenilor. In minutul 69, portarul slovenilor respinge in corner sutul lui Adrian Mutu de la 16 metri.

Mutu executa cornerul pana la Cosmin Contra care inscrie cu un sut din afara careului printr-un grup de jucatori. Contra a punctat si in partida din 2001, contra slovenilor, cand a egalat pentru tricolori in returul de la Bucuresti. Golul de pe Dan Paltinisanu este al saptelea din cariera timisoreanului la echipa nationala.

A doua bara a Romaniei vine de la Ciprian Marica in minutul 84. Centrarea lui Rat de pe partea stanga este reluata de Marica de la opt metri, mingea loveste incheietura barelor si ajunge la un sloven care indeparteaza pericolul.

Banel Nicolita smulge aplauzele tribunelor cu un sut din prima, din alergare, de la 20 de metri care trece la un metru de transversala lui Handanovic.

In minutul 90 slovenii beneficiaza de o lovitura libera trimisa in careul lui Lobont, dar Novakovic nu ajunge la balonul care paraseste suprafata de joc. Cea mai mare ocazie de gol a Sloveniei...

Ultima faza de gol in apartine ghinionistului serii, Marica. Atacantul tricolorilor a scapat singur spre poarta adversa si a sutat din unghi in Handanovic.

Vezi declaratiile tricolorilor dupa meci