Deja-vu in calificarile pentru marele Premiu al Canadei (a 6-a etapa din CM): cele doua monoposturi McLaren Mercedes au stabilit cei mai buni timpi. Tinarul Lewis Hamilton a obtinut primul "pole" din cariera, devansindu-l pe celebrul sau coechipier, Fernando Alonso.

"Il sfatuiesc pe Lewis sa nu atace prea tare primul viraj... si sa ma lase sa trec pe primul loc!", a glumit Alonso, ironizind oficialii FIA care au aruncat dubii asupra modului in care McLaren a semnat dubla victorie la Monte Carlo.

Nick Heidfeld (BMW Sauber) a obtinut a treia pozitie pe grila, in fata lui Kimmi Raikkonen si Felipe Massa (ambii de la Ferrari).

O masina a echipei Renault, condusa de Heikki Kovalainen, a avut mari probleme - in prima sedinta a incercarilor, finlandezul a nimerit intr-un zid de protectie, a fost nevoit sa foloseasca un alt motor... si va pleca de pe ultima pozitie.

Inaintea cursei de la Montreal (duminica, ora 20,00, ora Romaniei), Alonso si Hamilton conduc in clasamentul pilotilor (cite 38 de puncte), urmati de Massa (33 puncte), iar McLaren Mercedes domina ierarhia constructorilor - 76 de puncte, cu 20 mai multe decit Ferrari.