Cu toate ca societatea Mittal Steel Galati are numeroase intarziei de lucrari si inca nu indeplineste criteriile din Autorizatia de Mediu si cerintele pentru siguranta mediului inconjurator, nu primeste nicio sanctiune.

Garda de Mediu a fost, luni, pentru o intalnire si le-a mai acordat o pasuire.

Luni, HotNews.ro a prezentat lista societatilor care nu respecta cerintele europene de mediu - societatea galateana este una dintre cele care mai au de indeplinit angajamente pana sa intre in conformitate.

Seful Garzii de mediu s-a intalnit, luni, cu directorul general Augustine Kochuparampil, directorul general adjunct Hans Ludwig Rosenstock, director Ionel Bors, si cu directorul responsabil cu protectia mediului, Vespasian Popescu. La intalnire au mai participat prefectul judetului Galati, Mihai Capra, si directorul executiv al A.R.P.M. Galati, Carmen Sandu.

O alta problema abordata in cadrul inspectiei a fost cea a Haldei de zgura a combinatului. Inspectorii GNM au descoperit ca aceasta este exploatata si de persoane neautorizate, punandu-se astfel in pericol scurgerea naturala a apelor din Malina Nord spre Malina Sud.

In acest sens, s-a stabilit colaborarea institutiilor publice implicate cu SC Mittal Steel Galati SA, pentru exploatarea rationala si controlata a Haldei de zgura numai de catre persoane autorizate.