Comisiile de cultura ale Parlamentului au avizat favorabil, marti, lista cu membrii titulari si supleanti ai Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv).

Tot marti, presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului propunerea de numire a lui Catalin Avramescu pentru postul de titular in cadrul Consiliului de Administratie al SRTv. In 2005, Basescu refuzase sa nominalizeze un reprezentant al Presedintiei in Consiliu.

De data aceasta, potrivit purtatorului sau de cuvant, Valeriu Turcan, citat de NewsIn, Basescu a decis sa propuna un reprezentant al societatii civile "pentru a asigura respectarea interesului public".

Dupa cum afirma Turcan, Basescu a revenit asupra deciziei din 2005 deoarece "a devenit evidenta lipsa de vointa a partidelor, cu doua exceptii, de a adopta o lege noua care sa asigure depolitizarea" TVR.

Membri titulari ai CA al SRTv avizati de comisiile parlamentare sunt Vlad Alexandru Velcu (propus de Guvern), Anne Marie Rose Juganaru (PSD), Alexandru Sassu (PSD), Victor Socaciu (PSD), Dida Dragan (PNL), Razvan Barbato (PC), Radu Toma (PRM), Stanik Stefan Ioan (UDMR), Raicu Cornea (minoritati), Sorin Burtea (SRTv) si Marian Voicu (SRTv).

Totodata, comisiile de cultura ale Parlamentului i-aa avizat si pe membrii supleanti ai CA al SRTv. Acestia sunt Mariana Mirela Luca (propusa de Guvern), Vasile Arhire (PSD) si Dumitru Pelican (PSD), Brandusa Miron (PNL), Nicolae Cristian Victor Teodorescu (PRM), Salamon Marton Laslo (UDMR), Cristian Topescu (minoritati), Ioana Catalina Bantoiu (SRTv) si Mihai Radulescu (SRTv).

Surse PD citate de NewsIn au afirmat ca Alexandru Lazescu va fi cel mai probabil nominalizat de acest partid pentru un loc de membru in CA al SRTv.

Lista celor avizati luni va fi votata de camerele reunite ale Parlamentului, iar pentru a fi aprobata trebuie sa intruneasca votul majoritatii parlamentarilor. Cele doua camere il vor numi si pe Presedintele CA al SRTv din lista membrilor titulari ai Consiliului de Administratie.

Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune a fost demis in data de 23 mai dupa ce raportul de activitate al SRTv pe anul 2006 a fost respins de Parlament.