Valurile facute pe internet de videoclipul cu Sarkozy „euforic” au reusit sa trezeasca din amorteala si presa franceza, care pana marti nu scrisese nimic despre patania presedintelui. Faptul ca cei care „au aruncat piatra” au fost belgienii, mai precis televiziunea publica belgiana RTBF (prima care a difuxat imaginile) i-a infuriat tare pe ziaristii de la Liberation.

Reactia ziarului francez seamana cu vestitele replici de gradinita: „ba tu esti mai prost”!

Astfel, Liberation a publicat un articol in care il exonereaza pe Sarkozy de orice banuiala ca ar fi fost beat dupa intalnirea cu Putin.

„Potrivit inregistrarii audio, Sarkozy nu pare pilit, ci mai degraba fara suflu, nepregatit, pare ca sughite (o problema de digestie?)”, scrie Liberation.

Vezi aici imaginile care au facut inconjurul lumii

Mai mult, cotidianul francez se razbuna intr-un mod indoielnic: aminteste ca Belgia (tara in care a fost difuzat clipul cu Sarkozy) exista un politician care are probleme cu alcoolul. Mai mult, da si un link catre clipuri de pe Youtube, in care politicianul respectiv apare in situatii „delicate”.

Vezi clipul "citat" de Liberation" cu Michel Darden, politicianul belgian

Le Monde si L’Expres: gluma de prost gust

In timp ce Le Figaro, un important cotidian francez, nu aloca subiectului nici macar o stire (cel putin nu in editia sa electronica), Le Monde si L'Express publica o depesa AFP, in care principala stire este ca prezentatorul televiziunii belgiene si-a cerut scuze pentru comentariul deplasat.

Cele doua ziare mai anunta, citand surse din anturajul lui Nicolas Sarkozy, ca presedintele „nu obisnuieste sa comenteze glumele de prost gust”. Ambele scriu si despre faptul ca Sarkozy este cunoscut pentru faptul ca nu obisnuieste sa bea alcool.

Prezentatorul belgian si-a cerut scuze

Furia francezilor s-a indreptat - dupa cum arata sute de comentarii de pe forumurile din Hexagon - asupra prezentatorului belgian care, in prezentarea imaginilor cu Sarkozy, a spus: „Aparent, Sarkozy nu a baut la intalnirea cu Putin decat apa”.

Prezentatorul Eric Boever si-a cerut scuze marti pentru cele spuse, potrivit conducerii postului de televiziune belgian RTBF.

Mai mult, Boever a declarat pe unul dintre cele mai citite bloguri din Franta ca este „dezolat de amploarea evenimentelor. Comentariul meu se voia malitios, dar nu denigrant”.