Trupa Kumm va sustine vineri, 29 iunie, un concert in Vama Veche, incepand cu orele 22.30, la Papa la Soni, concert care face parte din seria de evenimente organziate in cadrul festivalului Scoala Ardeleana, potrivit unui comunicat transmis de reprezentantii trupei.

Aceasta prima editie a festivalului mai include concerte cu A. G. Weinberg, Semnal M, Luna Amara, un seminar de urbanism, un colocviu de publicitate, expozitia de fotografie UFO si lansarea ultimei carti a autorului clujean Mihai Vieru.

Nascuta la Cluj si una dintre cele mai puternice formatii de rock alternativ din Romania, Kumm nu putea lipsi din aceasta selectie “ardeleneasca”.

Kumm isi caracterizeaza singuri muzica drept “saxofoane pe ritmuri din Peninsula Balcanica, cu sonoritati ce amintesc de Insula Britanica”. Pentru fanii lor, Kumm inseamna insa, inainte de toate, o mare placere de a canta live.

Trupa Kumm implineste anul acesta 10 ani de activitate si ii are in componenta pe Catalin Mocan (voce), Mihai Iordache (sax), Eugen Nutescu (chitara, voce, muzicuta), Kovacs Andras (keyboards), Utu Pascu (bas) si Csergo Dominic (tobe).