Nokia a demarat in mod oficial lucrarile la noua sa facilitate de productie de telefoane mobile din judetul Cluj, investitia fiind estimata la 60 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei. Fabrica din localitatea Jucu va fi cea de-a unsprezecea facilitate de productie a companiei finlandeze, la nivel mondial.

Se estimeaza ca productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu va incepe in prima jumatate a anului 2008. Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si angajarea a aproximativ 500 de persoane pana la sfarsitul anului 2007.

Potrivit reprezentantilor Nokia, decizia de a construi o noua fabrica in Romania este reflectata de crestera volumelor de vanzari inregistrata de Nokia la nivel global precum si a cresterii cererii de terminale mobile in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

La ceremonia de incepere a lucrarilor au fost prezenti Marius Nicoara, presedintele Consiliului Local Cluj, Emil Boc, primarul orasului Cluj-Napoca, Raimo Puntala, senior vicepresedinte Nokia pentru Operatiuni si Logistica, precum si consilieri din cadrul Consiliului Local Cluj, din comuna Jucu si din Cluj-Napoca.