Astfel, pana in acest moment, 740 de persoane au semnat contracte de aderare la fondul de pensii ING Clasic. Valoarea totala a activelor nete ale fondului se ridica la 18.600 lei, potrivit reprezentantilor companiei.

In aceasta saptamana va fi autorizat si cel de-al doilea fond de pensii facultative (pilonul III), ING Optim. Spre deosebire de alte fonduri de acest gen prezente pe piata, „ING Optim ofera garantia contributiilor nete.

Clientului i se ofera garantia restituirii sumei nete cu care a contribuit”, ne-a declarat Delia Carstean, marketing communication manager ING Asigurari de Viata. Acest fond se adreseaza in special clientilor mai conservatori.

Un milion de euro pentru pensiile obligatorii

„Proiectele noastre de dezvoltare pe segmentul de pensii facultative si obligatorii administrate privat isi propun sa extinda si mai mult portofoliul de clienti si sa consolideze pozitia noastra in Romania”, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa, Bram Boon, directorul general al ING Asigurari de Viata.

Boon a precizat ca numai pentru dezvoltarea pilonului II (pensii obligatorii administrate privat) compania a investit aproximativ un milion de euro.

Pana la sfarsitul acestui an, conducerea companiei ING Asigurari de Viata isi propune sa atinga o cota de piata de 25% pentru pensiile facultative si o cota de 30% pentru pensiile private obligatorii.

ING Asigurari de Viata a demarat deja pregatirile pentru pensiile private obligatorii. Potrivit conducerii companiei, reteaua de agenti de marketing care va oferi informatii referitor la pensiile private va numara, in curand, 30.000 persoane, in intreaga tara.

integral in EvZ