Un accident in lant a avut loc, vineri, pe Autostrada Soarelui, intre kilometrii 92 si 97. Cel putin 14 masini s-au ciocnit, din cauza vizibilitatii reduse, ca urmare a fumului ce provenea de la incendierea miristii din apropiere de autostrada. O persoana si-a pierdut viata, 7 au fost ranite grav si alte 5 ranite usor.

Traficul pe autostrada a fost deviat in zona Drajna - km 105, pe DN 3 spre capitala, iar Circulatia a fost restrictionata pe tronsonul Bucuresti - Constanta, incepand de la Lehliu, km 65. Autostrada Soarelui a fost redeschisa traficului in jurul orei 17.45, potrivit NewsIn.

La fata locului au fost trimise echipaje de politie pentru decongestionarea traficului, iar pompierii au incercat sa stinga incendiul.

Primele sase victime, printre care si doi copii, au ajuns la un spital din Calarasi abia dupa o ora de la producerea accidentului. Elicopterul SMURD a fost directionat gresit, dupa ce, initial, Salvarea Calarasi a spus ca nu sunt victime la fata locului, transmite Antena 3.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, in primul accident au fost implicate 14 autoturisme. Numai ca la un kilometru de primul accident, pe celalalt sens de mers, a avut loc un al doilea accident, care s-a soldat cu incendierea unei masini.

Ministrul Internelor Si Reformei Administrative, Cristian David, s- aratat nemultumit de " stangacia demonstrata de politisti", de " reactia intarziata a acestora si interventia tardiva" si nu va ezita sa ia masuri de sanctionare, transmite un comunicat remis vineri HotNews.ro.

"Nu e posibil sa mai pierdem vieti omenesti pana cand Politia va intelege ca trebuie sa actioneze preventiv si nu doar sa constate producerea unor evenimente. Voi analiza cu atentie toate detaliile referitoare la modul de actiune al politistilor in acest caz si nu voi ezita sa iau masurile legale ce se impun.”

Ministrul David a criticat prezenta insuficienta a unor echipaje ale politiei rutiere pe principalele artere de circulatie care fac legatura cu litoralul si a luarii unor masuri de deviere a traficului , si a pus la indoiala responsabilitatea pe care si-a asumat-o Politia prin neavertizarea asupra posibilelor efecte ale perdelei de fum.