Dovleacul poate reduce in mod drastic nevoia zilnica de insulina. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii americani.

Potrivit US-based Journal of the Science of Food and Agriculture, citat de site-ul chinez xinhuanet.com, oamenii de stiinta sustin ca in dovleac exista o substanta care sporeste regenerarea celulelor distruse, care produc insulina, ceea ce duce la imbunatatirea nivelului insulinei in sange.

Pana acum, s-au facut teste doar pe cobai.

Xia Tao, profesor la Shanghai's East China Normal University, este de parere ca rezultatul cercetarii este in ton cu ideea traditionala chineza, ca “dovleacul este o mancare buna pentru bolnavii de diabet”, insa mai trebuie facute cercetari pentru evaluarea efectelor asupra fiintelor umane.

“Cu toate astea, cred ca extractul de dovleac poate determina regenerarea celulele pancreasului, la om. In mod sigur, dovleacul aduce beneficii bolnavilor de diabet, micsorand nivelul de zahar din sange” a mai declarat Xia Tao.

David Bender, prodecan la Royal Free and University College Medical School, din Londra, gaseste aceasta descoperire foarte interesanta, si crede ca dovleacul poate fi un medicament care se inghite si ii scapa pe bolnavi de chinul de a-si injecta insulina.

Potrivit World Diabetes Foundation, aceasta boala afecteaza mai bine de 230 de milioane de oameni, aproximativ 6% din populatia adulta a lumii.