Primarul Capitalei, Adriean Videanu, i-a surprins ieri pe consilierii municipali, retragand de pe ordinea de zi proiectul de hotarare prin care i s-ar fi permis omului de afaceri Costica Costanda sa construiasca blocuri de cateva etaje in Parcul Bordei, din nordul orasului.

La inceputul sedintei de consiliu, primarul a anuntat ca, in urma unei discutii purtate dimineata cu avocatii omului de afaceri, acesta a trimis primariei o scrisoare prin care le cere sa nu adopte nici o hotarare in sensul decis de instanta Curtii de Apel, pana cand aceasta nu va redacta hotararea pronuntata la 21 iunie.

La randul lor, consilierii municipali au propus pe ordinea de zi un proiect de hotarare prin care il mandatau pe primarul general sa atace pe cai extraordinare, in numele municipiului Bucuresti, decizia instantei care ii dadea dreptul lui Costanda sa distruga Parcul Bordei.

La vot, au fost inregistrate 10 voturi impotriva si 11 abtineri, iar la numarul voturilor „pentru” au fost inregistrati oficial mai putini consilieri decat cei care votasera.

Astfel, desi erau prezenti 44 de consilieri, deci voturile „pentru” ar fi depasit numeric celelalte voturi, presedintele de sedinta Roxana Cosma a declarat ca proiectul nu a trecut. Consilierii PSD si cei ai PNL au acuzat-o insa ca falsifica rezultatul votului pentru a-i face jocurile primarului general.

De fapt, consilierii spun ca presedintele nu l-a lasat pe chestorul care numara voturile sa isi faca treaba pana la sfarsit.

Gandul