Actionarii majoritari ai companiei Dow Jones s-au intalnit, luni noapte, pentru ultima data inainte de a anunta o decizie in privinta ofertei de 5 miliarde de dolari facuta de magnatul media Rupert Murdoch in mai.

„Saga” preluarii editorului „Wall Street Journal” (WSJ) va ajunge la un deznodamant in urmatoarele zile, dupa ce proprietarii din familia Bancroft au taraganat decizia aproape trei luni.

„Avem toate informatiile necesare”

Familia Bancroft a organizat intalnirea decisiva intr-un hotel din Boston, iar Michael B. Elefante, unul dintre reprezentantii familiei in consiliul de conducere al companiei, a declarat pentru AP ca „avem toate informatiile necesare pentru a lua o decizie in privinta propunerii News Corp”.

Oferta imperiului lui Murdoch a ajuns sa-i imparta in doua tabere pe proprietarii Dow Jones: tinerii sustin vanzarea afacerii pe care o detin de mai bine de un secol, iar batranii nu vor sa riste independenta editoriala a WSJ cu Murdoch, un mogul cu legaturi politice bine documentate.

Potrivit WSJ, decizia finala este inca pe muchie de cutit si ar putea sa se lase asteptata dincolo de termenul prevazut de reprezentantii familiei Bancroft.

Primul mare pas spre un deznodamant favorabil imperiului media al lui Murdoch a fost facut saptamana trecuta, cand consiliul de conducere al Dow Jones a aprobat oferta de 5 miliarde de dolari. Insa opozantii din sanul familiei sunt departe de a fi redusi la tacere, potrivit aceleiasi surse.

Aproximativ 64% din puterea de vot in privinta companiei este concentrata in mainile celor 35 de membri ai familiei, care inca reprezinta un obstacol serios in calea lui Murdoch.

In afara familiei Bancroft, lui Murdoch i se mai opun actionarii din „clanul” Ottaway, care detin 6,2% din actiunile Dow Jones. Insa septuagenarul de la carma News Corp are sustinerea tuturor celorlalti actionari.

Integral in Evz