Fabricantul de jucarii Fisher Price va retrage de pe piata aproape un milion de jucarii fabricate in China, din cauza ca vopseaua de pe acestea ar contine prea mult plumb. Reprezentantii Fisher Price au declarat ca fabrica din China a folosit o vopsea neaprobata, incalcand astfel standardele de siguranta.

Vor fi retrase de pe piata toate jucariile puse in vanzare in Marea Britanie si SUA din luna mai incoace.

Mattel Inc., compania care detine Fisher Price, a comunicat ca este vorba despre 967.000 de jucarii. “Inca mai continuam ancheta cu privire la circumstantele care au dus la aceasta situatie”, a declarat David Allmark agentiei Associated Press.

Printre tarile afectate de aceasta retragere sunt si Irlanda, Mexic si Canada.

Acesta este cel mai recent caz legat de siguranta care priveste bunuri fabricate in China. Cu toate acestea, ministrul Comertului din China, Bo Xilai a insistat joi ca tara sa “acorda o mare importanta calitatii si sigurantei produselor”.

“Mai mult de 99% din produsele chinezesti pentru export sunt de o calitate buna si sunt sigure”, a precizat el intr-o declaratie publicata pe site-ul ministerului.

Potrivit Associated Press, pe piata nord americana au ajuns in ultimele luni mai multre tipuri de produse fabricate in China si care nu corespund standaredelor de siguranta (peste, fructe de mare, pasta de dinti si cauciucuri).