Consiliul Concurentei analizeaza preluarea companiei Asigurarea Romaneasca Asirom de catre Wiener Stadtische Versicherung, potrivit unui comunicat al autoritatii.

“In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta va analiza operatiunea notificata, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice”, se arata in comunicat.

O decizie cu privire la aceasta operatiune de concentrare economica va fi luata in termen de 30 de zile de la data la care notificarea va deveni efectiva, ca urmare a completarii acesteia.

Potrivit Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane de euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Wiener Stadtische Versicherung face parte din grupul austriac Wiener Stadtische, care este prezent deja pe piata romaneasca a asigurarilor prin intermediul Omniasig Vienna Insurance Group, Omniasig Asigurari de Viata, Unita Vienna Insurance Group si Agras Vienna Insurance Group - companii active atat in sectorul asigurarilor de viata cat si in cel al asigurarilor generale.

La randul sau, Asirom este prezenta pe piata nationala de asigurari generale, precum si pe piata romaneasca de asigurari de viata.