Ploile abundente care au cuprins, duminica noaptea, 35 de judete din tara, au lasat in urma doi morti, mii case si drumuri inundate si hectare de teren distruse de ape.

In judetul Suceava, un tanar de 22 de ani a murit inecat, dupa ce masina in care se afla a cazut intr-un rau. Un alt barbat a murit la Targu Jiu, lovit de traznet, transmit televiziunile romanesti de stiri.

Cantitati importante de apa, peste 100 de litri pe metru patrat, au cazut in localitatea Lisa din judetul Brasov si la Runcu, in Gorj. In comuna brasoveana peste 100 de case au fost inundate. La Sambata de Sus, mai multi turisti au fost evacuati din calea furtunii dezlantuite.

Ploi abundente au fost noaptea trecuta si in Bistrita, Harghita, Cluj si Buzau.

Pe litoral este interzis scaldatul in Marea Neagra din cauza valurilor inalte si a vantului puternic, dupa ce ieri un barbat s-a inecat la Mamaia.

Potrivit ANM, avertizarile de „cod galben” si „cod portocaliu” nu mai sunt in vigoare.

Meteorologii prognozeaza pentru luni innorari in sudul si sud-estul tarii, precum si la munte unde pe arii restranse vor fi averse insotite de descarcari electrice. Vantul va avea intensificari in regiunile estice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 si 31 de grade.

In Bucuresti, cerul va fi temporar noros si la inceputul zilei vor mai fi conditii sa ploua slab. Temperatura maxima va fi de 28- 29 de grade.