Noul prefect al Capitalei, Catalin Deaconescu, a fost investit in functie luni, potrivit deciziei de saptamana trecuta a Guvernului. El o inlocuieste, astfel, pe Mioara Mantale, care a fost numita subprefect al Capitalei.

Ea nu renunta, insa, la intentia de a ataca in instanta decizia Guvernului, pe care a calificat-o drept "o masura nelegala, netemeinica si un abuz de putere din partea Executivului.

La ceremonie au participat secretarul de stat pentru relatia cu prefecturile, Victor Paul Dobre, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, primarii sectoarelor 1 si 4, Andrei Chiliman, respectiv Adrian Inimaroiu, si membrii Colegiului Prefectural.

La ceremonie a asistat si fostul prefect Mioara Mantale. Cu toate ca a anuntat, in cursul zilei de luni, ca in maximum 5 zile va contesta in instanta decizia privind revocarea sa din functie, Mioara Mantale si-a felicitat succesorul si a promis ca va colabora cu acesta in calitatea sa de subprefect, pentru ca, spune ea, "bucurestenii nu au nicio vina".

Schimbarea din functie a Mioarei Mantale a survenit la aproximativ 3 saptamani dupa ce Guvernul a inlocuit alti 6 prefecti, dintre care 5 fosti membri ai PD.

Purtatorul de cuvant al Executivului a motivat aceste schimbari prin scopul "imbunatatirii calitative a actului administrativ si a asigurarii unui spor de competenta, dar si a unei mai bune motivari a unor inalti functionari publici".