Partidul Democrat se mentine in topul preferintelor electoratului, cu 42% din intentiile de vot, releva un sondaj IMAS dat publicitatii marti. Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PD ar fi urmat de PSD, cu 17 procente, Partidul Noua Generatie, cu 13%, PNL cu 12 procente si PRM, cu 5% din intentiile de vot.

In schimb, UDMR, PLD, Partidul Initiativa Nationala si Partidul Conservator nu ar intruni pragul electoral de 5 %.

Daca PSD este cotat cu acelasi scor, PD a pierdut un procent fata de precedentul sondaj IMAS, dat publicitatii in luna august, iar PNL a crescut cu un procent, in timp ce Partidul Noua Generatie nu figura in sondajul IMAS dat publicitatii la inceputul lunii august. Acelasi sondaj arata ca si UDMR ar fi intrunit, atunci, pragul electoral de 5%.

In ceea ce priveste increderea in personalitatile politice, pe primul loc se mentine Traian Basescu, cu 54 de procente, urmat de Gigi Becali, cu 37%, Teodor Stolojan, cu 27 de procente , Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu, cu 20%.

Urmeaza Emil Boc, cu 17 procente, Corneliu Vadim Tudor cu 15, Cristian Diaconescu si Adrian Cioroianu, cu cate 12, Vasile Blaga cu 11 procente, Dan Voiculescu cu 8 si Marko Bela cu 6 procente.

Seful statului si liderul PNG au mai castigat cate 3 procente fata de sondajul din luna august, cand erau cotati la 51 si respectiv 34%. Increderea in Teodor Stolojan a scazut, de atunci, cu un procent, in timp ce Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu se afla in crestere, cu cate 3 procente.

La intrebarea "Credeti ca actualul guvern conduce tara mai bine sau mai rau decat prcedenentul?" , 28 la suta dintre repondenti au raspuns mai bine, 27 la suta mai rau, iar 37 de procente, la fel.

50 la suta dintre cei chestionati cred ca lucrurile in Romania merg intr-o directie gresita, si doar 44 spun ca directia este cea buna.

Sondajul IMAS a fost realizat in perioada 8-15 august, pe un esantion reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, si are o marja de eroare de plus, minus 2,8%.