Consiliul Superior al Magistraturii precizeaza, intr-un comunicat dat publicitatii, ca a constatat "o anume presiune" asupra conducerii administrative a Directiei Nationale Anticoruptie, insa ministrul Justitiei nu a desfasurat activitati de natura sa afecteze independenta si impartialitatea procurorilor DNA.

Precizarile au fost facute in urma Inspectiei judiciare a CSM efectuate la cererea procurorului sef al DNA, Daniel Morar, de a se constata daca ministrul Tudor Chiuariu a savarsit fapte de imixtiune in activitatea profesionala, de natura sa afecteze independenta si impartialitatea sa si a procurorilor DNA.

In luna aprilie, Daniel Morar a declarat ca ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu i-a sugerat sa nu se faca, in timpul campaniei electorale pentru referendumul din 18 mai 2007, comunicate de presa si si-ar fi exprimat dorinta de a-i fi prezentate inainte de a ajunge pe fluxul agentiilor de stiri, in cazul unui asemenea demers.

Morar l-a mai acuzat de Chiuariu ca acesta i-ar fi cerut sa nu se afle despre „dosarele importante“, care ar fi fost folosite in campania electorala.

Ministrul Chiuariu sustine ca DNA a prezentat informatiile trunchiat

Dupa ce Departamentul National Anticoruptie a dat publicitatii comunicatul privind inspectia CSM, ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu a acuzat DNA ca a prezentat trunchiat datele, scotand din context anumite chestiuni.

In nota inspectiei judiciare a CSM se arata ca solicitarile ministrului Justitiei "s-au inscris in limita legii" - sustine Tudor Chiuariu, intr-un comunicat dat publicitatii.

Acest lucru - se mai arata in document - a fost confirmat si de procurorul general, Laura Codruta Kovesi, care a declarat inspectorilor ca "a discutat cu ministrul Justitiei despre aspectele care au constituit obiectul convorbirii telefonice dintre procurorul sef al DNA, Daniel Morar si ministrul Tudor Chiuariu, si fata de opiniile exprimate de acesta, considerand ca solicitarile se inscriu in limita legii".