Organizatia PSD Sector 1 - Bucuresti l-a mandatat, marti seara, pe seful filialei, Dan Tudorache, sa ceara conducerii centrale a PSD excluderea din partid a parlamentarilor care nu voteaza motiunea anuntata impotriva actualului guvern, informeaza NewsIn. Din aceasta organizatie fac parte reprezentanti de marca ai social-democratilor, inclusiv Ion Iliescu, Adrian Nastase si Sorin Oprescu.

Potrivit Antena 3, propunerea a fost votata cu 104 voturi „pentru” si doar doua „impotriva”.

NewsIn il citeaza pe liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, care a spus ca decizia nu este una adresata celor lui Nastase, Iliescu sau Oprescu, stiuti drept oponenti ai motiunii de cenzura, ci tuturor parlamentarilor partidului. Vanghelie a spus, insa, ca „am incredere in comportamentul politic al lui Ion Iliescu si Adrian Nastase si cred ca nu-si vor permite sa nu voteze”.

Inainte ca propunerea lui Dan Tudorache sa fie aprobata de organizatia PSD Sector 1, Ion Iliescu afirmase ca aceasta este „nestatutara, nedemocratica si neconstitutionala”.

La randul sau, liderul PSD Mircea Geoana declarase, comentand propunerea, ca este vorba despre „democratie interna de partid”. Geoana a anuntat luni ca PSD amana depunerea motiunii de cenzura pana saptamana viitoare, deoarece partidul nu ar dori ca aceasta sa se suprapuna cu alegerea Patriarhului.