Electrica va lista la bursa, in acest an, o parte din creantele in valoare de 400 milioane lei pe care le detine la CFR Infrastructura, a potrivit lui Corneliu Stan, directorul general al Electrica, citat de Newsin.

"Am facut o analiza in interiorul Electrica si discutam cu Bursa Romana de Marfuri si cu Bursa de Valori Bucuresti listarea unei parti a creantelor pe care le detinem la CFR, pe una din aceste bursa", a spus Stan.

Valoarea totala a datoriilor CFR Infrastructura catre Electrica este 400 milioane lei, cele mai multe datand din august 2006. Directorul Electrica a precizat ca doreste listarea creantelor cat mai repede, incepand chiar cu acest an.

La randul sau, presedintele Consiliului de Administratie E.ON Moldova Furnizare, Gunther Schubert, a adaugat ca datoriile CFR Infrastructura catre E.ON se ridica la 60 milioane lei. Aceasta a mai spus ca se asteapta sa primesca inapoi toti banii.

"Daca nu ne putem increde intr-o firma de stat inseamna ca avem mari probleme. Nicaieri in lume nu am vazut ca o firma de stat sa nu isi plateasca datoriile" a mentionat Schubert.

CFR Infrastructura are datorii catre companiile Electrica de 482,8 milioane lei, datorii acumulate in perioada iunie 2005 - mai 2007, la acestea adaugandu-se penalitatile a caror valoare se ridica la 111,8 milioane lei.

Ministerul Transporturilor a anuntat pe 14 iunie ca filialele Electrica au pus sechestru asiguratoriu pe o parte a patrimoniului privat al CFR, precum statii de cale ferata, sedii de regionale-birouri, cladiri anexe, mijloace de transport in caz de interventie. De asemenea, Electrica a debransat 196 de gari si locuintele de serviciu din zonele respective.

Totodata, CEZ Distributie, desprinsa din filiala privatizata Electrica Oltenia, a anuntat, la sfarsitul lunii august, ca CFR va fi executata silit din cauza datoriilor de peste 90 de milioane de lei pe care le-a acumulat la plata facturilor de energie electrica din 2004.