La invitatia lui Vladimir Putin, duminica au sosit, in vizita particulara la Soci, doi fosti colegi si actuali prieteni ai liderului de la Kremlin - fostul cancelar german Gerhard Schroder si fostul presedinte al Frantei, Jacques Chirac.

In opinia cotidianului Komsomolskaia Pravda, intalnirea trebuia sa devina nu atat placuta, cat utila. Atat Schroder, cat si Chirac detin inca suficienta forta de influenta in tarile lor si in UE. Iar Rusia are teribil nevoie de o schimbare, cat de mica, in favoarea unei atitudini mai binevoitoare din partea Uniunii Europenie.

Prin urmare, Putin a decis sa apeleze la ajutorul vechilor lui colegi. Presa nu a fost lasata sa participe la intrevedere, dar KP a reusit sa afle cate ceva. Cuplul Schroder a venit la Soci insotiti de unul din nepotii lor si de fiica lor - in urma cu cativa ani ei au infiat o fetita - o orfana din Sankt-Peterburg.

Ea a stat alaturi de mama si de tata la masa prezidentiala si parea extrem de fericita. Cina a avut loc pe veranda, iar dupa masa, pe o scena improvizata oaspetii au asistat la un concert de muzica populara.