Ce poate fi mai voluptuos pe lumea asta decit sa te impartasesti din viata unui om plin de intelepciune si tenacitate, a unui om proaspat dat afara din PD? Nimic! Doamnelor si domnilor, va prezint o zi din viata unui proaspat dat afara! O zi din viata senatorului independent Marius Marinescu.

La ora 10

(L-am sunat vineri, 21 septembrie, la ora 10. Era ocupat telefonul. Asa a tinut-o vreun sfert de ora.)

Marius Marinescu: Vino la Senat, ca plec la unspe, la douaspe fara un sfert o duc pe nevasta-mea la aeroport!

Reporter: Nu am avea timp... in juma’ de ora abia daca ajung. Sa va sun mai tirziu?

M.M.: La doua. Pleaca avionul, o sa fiu la aeroport si o sa va spun sa veniti undeva in centru.

(Sun la doua.)

M.M.: Sint la PRO TV. Ati vazut, dom’le, ce au facut nenorocitii astia, dom’le, ce scandal? Au spinzurat o pisica! Sint aici sa dau o declaratie...

Rep.: Cind aveti timp?

M.M.: Deci la trei si un sfert sa-mi fiti la OTV. Intru la o emisiune la patru si stam de vorba atunci.

(La trei si un sfert nu ajung. La trei si douazeci si unu urc la OTV. Secretara cheala de la poarta ma indreapta spre „Protocolul mic“. Dau mina cu eroul zilei mele, Marius Marinescu, senator independent.)

Rep.: Ce faceati azi la ora zece?

M.M.: Eee, depuneam o lege foarte interesanta, o lege care prevede mutarea unitatilor militare in afara Bucurestilor, fiindca e o norma europeana si transferarea activelor in proprietatea statului si... transferarea lor catre autoritatile locale, iar autoritatile locale sa construiasca locuinte sociale sau locuinte pentru tineri sau sa le adapteze pentru tineri, sau sa construiasca

gradinite, fiindca e un deficit de aproximativ paispemii de gradinite la nivel national, sa construiasca camine pentru studenti, sa construiasca unitati sanitare, iar spatiile verzi sa fie de utilitate publica, deci eu consider ca rezolvam multe probleme sociale, este foarte important, fiindca in caz contrar ar ajunge pe mina unor primari si am vazut ca dinsii, primarii nesabuiti, sint interesati

de propriile afaceri, sa ne amintim ce se intimpla cu Parcul Bordei, unde primarul Videanu este un om cu interese ascunse, un om fara scrupule.

Daca ajung astfel de terenuri pe astfel de miini, se ajunge la orase, niste cimitire de beton, iar problema sociala nu se va rezolva niciodata, am fost sustinut in initiativa mea de domnul senator Iliescu, domnul senator Vacaroiu, am o sustinere foarte mare, in total 64 de parlamentari de la toate partidele.

Rep.: La 12?

M.M.: Da, cu nevasta la aeroport, da, a plecat la baiat, pe urma am fost la PRO TV.

Rep.: Unde s-a dus sotia?

M.M.: La baiat.

Rep.: La Strasbourg?

M.M.: Nu, nu, la New York. Termina la management.

Apoi, la PRO TV

Rep.: Apoi, la PRO T

M.M.: Da, la PRO TV, unde a fost difuzata o stire regretabila.

Pisica aceea omorita cu bestialitate, un animal fara aparare, aaa, ce sa va spun, acea pisica fara aparare a fost omorita de niste oameni iresponsabili si am fost sa infieram acest fapt si sa discutam o propunere legislativa pe care am depus-o in august, cu privire la protectia animalelor si prin care eu doresc sa faca inchisoare toti cei care maltrateaza si ucid animalele cu bestialitate, cum am vazut la PRO TV, ca sa intram si noi in lumea civilizata.

Rep.: Pina unde se va ajunge cu aceste bestialitati: om asupra animal, animal asupra animal, om asupra om?

M.M.: Asa este! Vedeti dumneavoastra, mileniul nostru este...

(Pe usa „Protocolului mic“ intra un om imbracat complet in alb. „Cine sinteti acum?“, intreaba albul imaculat.

„Ca sa va prezint la {tirile singure adevarate.“ „Sint senatorul independent Marius Marinescu! Trebuie sa ma machiez?“ „Nu, la noi nu e cazul! Doriti sa stati in biroul lui Dan Diaconescu?“ „Nu, stam si aici! Mai avem un sfert de ora?“ „Da, da!“)

M.M.: Da, cam asta e propunerea mea legislativa si m-au intrebat cei de la PRO TV ce sustinere am, iar eu cred ca toata tara, eu nu am facut-o singur, ci cu mari iubitori de animale, cu presedinta Robin, cu doamna Paula Iacob, de asemenea, in lege am prevazut sa treaca dupa gratii cei care comercializeaza piei de ciini si pisici si, de asemenea, cei care fac lupte cu animale, cum s-a

aratat la televizor si tot acolo vor ajunge cei ce detin animale salbatice in casa, precum felinele, cum detin unii in casa si-i ameninta cu ele pe copiii nostri, ursi, maimute, pe care le folosesc pentru cistig.

Rep.: Aici la OTV cu ce ocazie?

M.M.: La emisiunea Bomba zilei.

Rep.: Pe ce subiect?

M.M.: Nu stiu, dar tot despre mafiotii din PD.

Rep.: Cum v-ati simtit cu un asemenea program?

M.M.: Ce sa va spun, in fiecare zi viata imi ofera un asemenea program. E o datorie de om, pentru oameni.

Omul

Rep.: Cum reusiti?

M.M.: Am o satisfactie mare ca mi se voteaza din legi.

Rep.: De unde aveti asemenea energie?

M.M.: Din mintea si inima mea de om. Eu pentru asemenea cauze am venit in politica, ca sa incerc sa fac viata oamenilor mai buna.

Rep.: Dar dumneavoastra o aveti: vila in Primaverii, masina, post de senator.

M.M.: Eu nu traiesc singur pe pamint. Sa ne pese de semenii nostri, oricind putem fi in situatia lor, oricine poate fi in situatia mea si trebuie sa ne pese. Eu am intrat in politica sa vorbesc, sa ma intilnesc cu ei si ei sa-mi spuna „Buna ziua! Asta e“. Asta ma doare, eu ma inspir din durerile oamenilor, legile mele se inspira din lume.

Rep.: Va vad vulcanic, dar sufletul cum este, de mielusel?

M.M.: Un om normal, imi iubesc familia, imi iubesc animalele, am vreo sase maidanezi, am vreo trei pisici, ce sa va spun, ma intereseaza problemele oamenilor, in acest sens am promovat o lege saptamina trecuta, am obligat Guvernul sa achizitioneze niste locuinte mobile, vreo 2.500 de locuinte, pentru inundatii.

Rep.: Va ginditi la viitorul dumneavoastra politic? Cei dati afara sint morti dupa aceea.

M.M.: Bun, dar sa vedem de ce am fost exclus din PD. Acesti oameni de nimic, Videanu si Blaga, erau agasati ca le spun adevarul. Eu, care mi-am indeplinit misiunile date... eu am venit in PD cu un proiect clar: sa atrag oamenii de afaceri. I-am spus domnului Basescu si dumnealui a spus: „Da!“. Am dat telefoane, am alergat din oras in oras. Dom’le, pe banii mei. Cazare, transport, tot, tot, tot. Mese. Nu am cerut un ban.

Eugen ISTODOR

Versiunea audio, pe www.catavencu.ro.

Integral in Academia Catavencu