Politia italiana nu stie ce sa faca cu mii de perechi de incaltaminte fabricate in Romania pentru politiste si care s-au dovedit prea mici, a relatat cotidianul La Stampa marti, citat de AFP.

Potrivit Rador, care preia stirea, pantofii din piele, comandati pentru 600.000 de euro de catre ministerul de Interne de la Roma erau destinati sa ofere un aer tineresc uniformelor celor 14.750 de femei din Politia italiana.

Bucuros sa faca economie cu ajutorul unei companii italiene care are o fabrica in Romania, ministerul a studiat mult timp esantioanele furnizate, dar nu si-a dat seama ca masurile romanesti nu corespund normelor italiene. La livrare, incaltamintea era cu cateva numere mai mici decat cea comandata pentru femeile politiste.

"Cautandu-le, le-am gasit mai dragute ca de obicei (...). Le-am purtat pentru prima data la sarbatoarea politiei. Am plans de durere", a povestit o tanara inspectoare ziarului din Torino.

"Nu este prima data cand ne intalnim cu material de proasta calitate sau ale caror caracteristici sunt neadaptate", s-a plans un sindicalist. "Se intampla sa gasim uniforme cu tesatura proasta, dezagreabila, care se poate desira foarte rapid" regreta el, afirmand ca erori de acest tip sunt "deseori" comise de Ministerul de Interne.