Presedintele francez, Nicholas Sarkozy este surprins intr-o fotografie avand sub brat o scrisoare, aparent, de dragoste. “Biletelul” , care s-ar parea ca era adresat de o apropiata a cuplului prezidential Cecilliei Sarkozy a creat dispute in presa franceza pe tema eticii.

Revista Choc a hotarat sa nu publice un articol despre o fotografie in care presedintele francez Nicolas Sarkozy a fost fotografiat iesind de la consiliul ministrilor din 12 septembrie tinand sub brat un manuscris, noteaza cotidianul Le Monde. Din poza marita s-ar parea ca documentul respectiv era de fapt o scrisoare de dragoste.

“Am impresia ca nu te-am vazut de o eterniate si-mi lipsesti. Joi plecam sa ne facem plimbarica pina la Essaouira pentru ...(ilizibil). Insa ma bucur ca o sa ne revedem saptamana si weekendul viitor. Milioane de pupici.”

E vorba de cenzura? In niciun caz, raspunde Christophe d'Antonio raspunde redactorul sef al Choc. “Am recuperat fotografia. Nu l-am gasit pe autorul celor scrise si am hotarat sa nu publicam articolul si fotografia. Nu am validat acel articol insotit de poza”, a explicat el.

Publicatia Le Parisien noteaza, in editia din 27 septembrie, ca scrisoarea pe care o tinea Nicholas Sarkozy era de fapt adresata Cecilliei Sarkozy si era semnata de Isabelle Balkany - o apropiata a cuplului prezidential.

Aceasta fotografie spune multe. “Decizia de a retine articolul si poza a fost luata impreuna cu editorii Marie-Laurence Vieillard si Gerard Ponsoninsa in nici un caz cu actionarii”, spune el.

“Sambata de dimineata stiam ca fotografia nu va intra in editia care urma sa mearga la tipar, seara.“Aceasta fotografie ne-a amuzat si ne-a facut sa spunem ca Sarkozy i-a citit corespondenta sotiei la intalnirea ministrilor”, a mai spus Christophe d'Antonio.

Ironia sortii: Jurnalul de Duminica (din grupul de presa Lagardère) a publicat aceasta fotografie. “Nu am retusat poza, nu e in practica noastra”, explica editorul foto al Jurnalului de Duminica.

Lucrand putin la lumina, s-a putut vedea ce scrie pe hartia alba. Fotografia publicata de Jurnalul de Duminica e semnata de agentia Abaca exact ca cea preluata de Choc de la AFP.