Senatorul PSD Ion Solcanu a declarat ca nu va vota motiunea de cenzura la adresa Guvernului, discursul lui Traian Basescu de marti seara determinandu-l sa ia aceasta decizie.

„Nu stiu ce au negociat sefii partidului, insa eu am dreptul sa gandesc cu neuronul meu. Actuala guvernare este mai buna decat ce a propus domnul Basescu”, a declarat Solcanu, citat de NewsIn. El a mai spus ca nu stie daca si alti colegi de partid vor vota pentru actualul Guvern, insa a precizat ca acest lucru „pluteste in aer”.

„Daca motiunea trece, singura guvernare pe care o vad eu si care este si guvernarea de "larga respiratie" gandita de Basescu, este PD-PLD-UDMR si eventual PSD. In acest Guvern, PSD ar trebui sa aiba cel putin jumatate din ministere, raportand la numarul de parlamentari pe care il are fiecare partid.

Insa nu vad eu cum 146 de parlamentari (ai PSD, n.r.) vor sta drepti in fata lui Traian Basescu si a unui premier PD, iar PSD sa fie cenusareasa guvernarii PD”, a adaugat senatorul PSD.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara la Palatul Cotroceni, ca in cazul in care motiunea va fi adoptata de Parlament, vor avea loc consultari cu partidele parlamentare pe marginea a trei variante: un premier democrat, care sa conduca un cabinet PNL-PD-PLD, un guvern de uniune nationala sau alegeri anticipate.

"Daca motiunea nu trece, nu inseamna ca Guvernul are majoritate", a avertizat presedintele Basescu. In opinia sa, "ceea ce se intampla acum nu are legatura cu democratia: o minoritate conduce o majoritate".