Romstal, companie specializata in comercializarea echipamentelor de instalatii pentru constructii, a inregistrat in primele opt luni ale acestui an o cifra de afaceri de 178 milioane de euro, cu 52% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

In Romania, Romstal a atins o cifra de afaceri de aproximativ 115 milioane de euro, cu 47% mai mult decat in primele opt luni ale anului 2006.

Pe piata autohtona, vanzarile de surse de incalzire au crescut cu 30% in primele opt luni, majorari importante inregistrandu-se la microcentrale pe gaz (58%) si microcentrale electrice (34%). Pana la sfarsitul acestui an, Romstal estimeaza un avans de 35% pentru toate sursele de incalzire.

De asemenea, vanzari in crestere s-au inregistrat si pe segmentul de obiecte sanitare (59%), precum si pe segmentul de gresie si faianta (61%).

„In primele luni ale acestui an, compania Romstal a cunoscut cresteri semnificative pe plan national si international, determinate in primul rand de strategia de extindere a retelei de filiale si reprezentante, valabila pentru toate pietele pe care suntem prezenti in acest moment”, a declarat Enrico Perini, director dezvoltare Romstal.

In perioada mentionata, compania a deschis in Romania opt noi filiale, sase reprezentante de tip franciza, doua depozite si un magazin cu autoservire in Bucuresti, urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa fie inaugurate alte doua filiale si sase reprezentante de tip franciza.

Romstal este prezenta pe pietele din Republica Moldova, Ucraina si Italia, si se estimeaza ca pana la finele anului sau cel tarziu in primul trimestru al anului 2008, operatiunile din Rusia, Bulgaria si Serbia sa fie complet operative.

„Unul dintre obiectivele noastre pe termen mediu si lung este sa devenim cea mai extinsa retea de distributie de profil din Estul Europei”, a adaugat Perini.

Portofoliul Romstal este grupat in sase divizii specializate - Thermo, Klima, Hydro, Sanni, Electro si Ceramic. Anul trecut, grupul Romstal a avut afaceri de 310 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de anul 2005.