Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat miercuri ca, in actuala forma, bugetul pe 2008 propus de Guvernul Tariceanu nu va beneficia de sprijinul social-democratilor. El sustine ca proiectul se bazeaza pe estimari nerealiste si ii acuza pe guvernanti ca nu au fost in stare sa prezinte un buget bazat pe programare multianuala.

"Reducerea inflatiei prognozata pentru 2008 este complet nerealista. In acest an vom avea 5-6%, deci peste prognoze, astfel ca tinta de 3,8% pentru anul viitor este nerealista si nefondata", sustine Geoana.

El considera ca, avand in vedere trendul economic, anul 2008 va fi primul, din 2000 incoace, cand se va inregistra o crestere a inflatiei.

"Domnul Tariceanu se pare ca vinde pielea ursului din padure si in acest moment prognoza cu privre la absorbtia fondurilor europene, estimata la 70%, cand in 2007 a fost 0, e un joc de ceva inmultit cu 0. Arata fie naivitate fie dorinta de a insela opinia publica", a mai afirmat presedintele PSD.

El s-a declarat revoltat de faptul ca fondul special aflat la dispozitia primului ministru este peste 2,3% din PIB, egal cu cel alocat Ministerului Apararii.

Geoana a anuntat ca parlamentarii social-democrati vor depune amendamente, iar daca acestea nu vor fi acceptate votul PSD va fi "in consecinta". "In acest moment proiectul de buget este unul nerealist si nu raspunde adevaratelor prioritati ale romanilor si Romaniei. Nu are cums a intruneasca voturile PSD in Parlament", a adaugat presedintele social-democratilor.