La noile alegeri Vasile Ros, presedintele Comunitatii Romane din Irlanda (CRI) timp de 2 ani si jumatate, nu a mai candidat pentru nici o functie. „Nu doresc nici o funtie executiva in cadrul CRI , dar voi continua sa sprijin si sa ajut comunitatea. Oricand veti avea nevoie de mine, va voi sta la dispozitie”, a tinut sa precizeze Vasile Ros.

Singurul roman care si-a depus candidatura pentru functia de presedinte a fost tot un Vasile, si anume Vasile Ungureanu.

Pentru a alege conducerea CRI au venit doar o mana de oameni, chiar daca in ziarul „Informatia” care se distribuie in toate magazinele romanesti din Dublin s-a scris despre faptul ca se vor organiza alegeri si ca este binevenit orice roman ca sa-si aleaga reprezentantii. De fapt, e vorba de aceiasi oameni care incearca sa faca cateceva pentru romanii din Irlanda.

Pentru functia de presedinte a candidat o singura persoana, Vasile Ungureanu, acesta fiind ales in unanimitate. Pana sa devina „capetenia” romanilor din Irlanda, Vasile Ungureanu a ocupat functia de presedinte al Societatii Romanesti din Dublin.

Proaspatul presedinte Vasile Ungureanu a spus ca printre obiectivele sale, se numara si acela privind infiintarea unei scoli de limba romana pentru copiii romani nascuti in Irlanda. „Am stabilit contacte cu reprezentanti ai Departamentului Romanilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului Romaniei. Acestia au spus ca sunt agreate proiectele pe probleme de educatie de catre Bucuresti

Tot pe teme de educatie, o sursa de finantare ar puta veni si de la Fingal County Concil.”, a declarat noul presedinte. De asemenea, Vasile Ungureanu a amintit evenimentele care se vor desfasura pana la sfarsitul acestui an, si anume: lansarea comunitatii romanesti, unde va fi invitat ministrul Justitiei din Irlanda, Brian Lenihan; spectacol de 1 Decembrie- Ziua Nationala a Romaniei.