Dupa sapte zile de lupte intense cu flacarile, majoritatea incendiilor din sudul Californiei au fost stinse. Potrivit agentiei France Presse, care citeaza un comunicat al Comitatului San Diego, peste 640.000 persoane au fost obligate sa isi paraseasca locuintele. Majoritatea s-au intors la casele lor, insa multi dintre ei le-au gasit facute scrum.

Pericolul a trecut, dar au aparut alte probleme: aerul extrem de toxic, lipsa de apa potabila si de electricitate. Reprezentantii Agentiei de protectie a mediului in California au avertizat asupra consecintelor pe termen lung ale poluarii si gazelor cu efect de sera produse de aceste incendii.

Ei sustin ca intr-o saptamana, incendiile au emis in atmosfera echivalentul in gaze cu efect de sera al unui numar de 440.000 de masini intr-un an.

Potrivit agentiei Reuters, peste 10 mii de case au ramas fara apa, iar oamenii stau la coada pentru a primi sticle cu apa imbuteliata. Nivelul de poluare este de trei ori mai mare decat normele federale.

Bilantul incendiilor, anuntat de autoritati indica 7 morti, 64 de raniti si peste 1.800 de case complet distruse, iar 203.000 hectare de teren au fost afectate. In 2003, zona a mai fost afectata de incendii, soldate cu moartea a cel putin 22 persoane, distrugerea a 3.000 de case si devastarea a 3.000 kilometri patrati de teren.